MAZZEL | Mercatorstraat 44 | 7131 PX Lichtenvoorde | Talie Wijlens 0610910260 | Marco te Nijenhuis 0625416243

AL MEER DAN 25 JAAR ERVARING

Mijn naam is Talie Wijlens en ik ben van het bouwjaar 1981. Ik woon samen met Carmen en onze twee dochters Lune en Izzy. Sinds 2008 ben ik werkzaam als jongerenwerk in de gemeente Oost Gelre. De eerste 5 jaar onder de vlag van stichting IJsselkring en vanaf 2011 als zelfstandig ondernemer samen met kompaan Marco te Nijenhuis voor v.o.f. MAZZEL.

Ik ben een gedreven jongeren(opbouw)werker met oog voor talent. Ik vind het prachtig om samen met jonge mensen en/of kinderen te werken aan projecten op het gebied van kunst, cultuur en avontuur. Eén van de mooiste projecten tot op heden is het project Buutnlanders. Een voorbeeld van hoe (allochtone) jongeren een bijdrage leveren aan het integratie vraagstuk in ons land en proberen de negativiteit waar veel allochtonen en ook vluchtelingen mee te maken krijgen te verminderen met humor!

Tevens denk ik ook graag, samen met jongeren na, over praktische oplossingen voor de invulling van vrijetijdsbesteding. Of het nu gaat om het opzetten van een activiteiten programma of het ontwikkelen van een gaaf project. De jongeren zijn zelf verantwoordelijk, maar krijgen de ondersteuning die ze verdienen! Samen zoeken we naar jouw talent en gaan daar serieus mee aan de slag!

Marco te Nijenhuis, van bouwjaar 1965. Woon samen met Marion en onze 3 dochters Tess, Isa en Liz. Ik ben al meer dan 25 jaar werkzaam binnen het welzijnswerk (jongerenwerk). Begin jaren 90 in toen nog de gemeente Eibergen bij Stichting Sociaal Kultureel Werk (SSKWE). Met een K want dat con toen nog...   Daarna heeft het sociaal werk in Eibergen vele ander namen en gedaanten gehad waaronder STUW, Animo en Betula.

En daarvoor was ik al jaren als vrijwilliger actief in het jongerenwerk, het kinderwerk, de maandagavond club voor mensen met een beperking (geestelijk gehandicapt heette dat toen nog). Maar ook in diverse adviesraden. Kortom, van alles en nog wat gedaan als vrijwilliger alvorens aan de slag te gaan als beroepskracht. 

De basis komt voort uit de drive om zoveel mogelijk jonge, beginnende muzikanten de kans te geven op te kunnen treden. Middels wekelijkse bandjesavonden maar ook roemruchte festivals als "Eierstock, Woodstock in Eibergen". Tsja. 

Bij veel oudere jongeren zullen "De Klungel, De Knijp en later "De Burp" nog wel een belletje doen rinkelen. Het archief vanaf half jaren 70 staat nog in verhuisdozen op zolder. Ooit nog maar eens uitzoeken. Zit vast prachtig materiaal tussen!

De periode "Oost Gelre" begint voor mij in 2001 in de gemeente Groenlo en loopt tot nu in de gemeente Oost Gelre. Van Jongerencentrum Upstairs in CC de Bron via jongerencentrum de Place 2B aan de Woerdseweg in Groenlo naar kantoorruimte aan de Lepelstraat in Groenlo tot aan het huidige kantoor aan de Mercatorstraat 44 in Lichtenvoorde. Van accomodatiegericht werken naar "Er Op Af". Van werknemer bij SSKWE en IJsselkring naar zelfstandig ondernemer bij Mazzel. Inmiddels ben ik samen met kompaan Talie voor het vijfde jaar zelfstandig ondernemer en hoop dat nog lang te blijven. Het bevalt goed om in overleg met onze naaste partners het welzijnswerk in Oost Gelre mede vorm te geven. Met alle ervaring denk ik dat we met Mazzel een zinvolle bijdrage kunnen leveren!