Preventie 

We willen graag dat jongeren in Oost Gelre gezond en veilig opgroeien. We organiseren samen met partners allerlei activiteiten om jongeren gezond en veilig te laten opgroeien. 

Ondersteuningsteam: voor vragen over opvoeden en opgroeien

Het Ondersteuningsteam Oost Achterhoek is er voor kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar en hun ouders of verzorgers. De hulp van het Ondersteuningsteam is vrijwillig en er is geen verwijzing nodig van de huisarts.

Kijk op ondersteuningsteamoa.nl voor meer informatie
of neem contact op via 088-8118 118 of info@ondersteuningsteamoa.nl
 

Jongerenwerk Mazzel (in opdracht van de Gemeente Oost Gelre)

In Oost Gelre is jongerenwerk Mazzel actief. Bij jongerenwerkers Talie Wijlens en Marco te Nijenhuis kunnen zowel jongeren als ouders terecht met vragen of goede ideeën. Als het goed is heb je op deze website al het één en ander kunnen vinden over wie wij zijn en wat we te bieden hebben. 

Ambulant jongerenwerker (Gemeente Oost Gelre)

Wij  van Mazzel werken samen met ambulant jongerenwerker Xavier Pfaadt. Xavier is voornamelijk op straat te vinden waar hij contact zoekt met jongeren die zich ophouden in de openbare ruimte. 

Tieners
Naar skate gaan

Een belangrijk onderdeel van ontmoetingen tussen jongeren zijn de keten in Oost Gelre.
Ze hebben een belangrijke sociale functie voor jongeren. We vinden het belangrijk dat de keten gezond én veilig zijn. Daarom  hebben we samen met allerlei partners (bijvoorbeeld dorpsbelangenorganisaties, jeugdwerkgroepen, Iriszorg en de brandweer) allerlei activiteiten ontwikkeld voor ouders en jongeren.
 

Voor jongeren

  • Een podcast over jullie keet! Op locatie of bij Mazzel in de studio.

  • Doe mee aan de ‘Beste Keet van het jaar verkiezing’ van Mazzel.
    Ontvang na aanmelding een welkomstpakket met handige attributen voor je keet. Denk bijvoorbeeld aan een brandblusser, impregneermiddel, een snackbon, diverse gadgets en een gratis veiligheidscheck door de brandweer.

  • KHV (Keet Hulp Verlening). Een alternatieve BHV-cursus, specifiek voor jouw keet.

Aanmelden kan via talie@alsjemazzelhebt.nl

 

 

Voor ouders

  • Nodig andere ouders bij jou thuis uit voor een (gratis) Homeparty van Iriszorg met voorlichting over alcohol, drugs, gokken en/of gamen. Je kunt dit aanvragen via preventie@iriszorg.nl

  • Organiseer in jouw woonplaats/wijk een ouderavond met inspirerende thema’s.

  • Meld de keet van jouw kind aan voor een KHV-cursus (Keet Hulp Verlening). Een alternatieve BHV-cursus, specifiek gericht op ontmoetingsplekken voor jongeren.

     

Neem voor meer informatie contact op met Marco te Nijenhuis marco@alsjemazzelhebt.nl

of bel met 0625416243

Gezonde en veilige hokken en keten.